Marquee
WASTEWATER
ENGINEERING & SCIENCEs
WATER &
علوم مهندسي
آب و فاضلاب
کليه حقوق اين سايت متعلق به عليرضا اسددخت مي باشد
Water & Wastewater Engineering Science (WWES)
آخرين مطالب
راهنمايي براي برنامه هاي ارزيابي ظرفيت، مديريت، بهره برداري و نگهداري از سيستم هاي جمع آوري فاضلاب خانگي 
بزرگترين تصفيه خانه هاي فاضلاب جهان
تصفيه خانه هاي فاضلاب يکي از مهمترين زيرساخت هاي هر جامعه اي مي باشد که هرگونه توقف در عملکرد آنها در جمع آوري، انتقال و تصفيه فاضلاب، بهداشت و سلامت مردم جامعه و محيط زيست را به خطر مي اندازد.همچنين اين توقف در عملکرد اين گروه از تأسيسات، پتانسيل اين را دارد که فعاليت هاي تجاري و صنعتي را تحت الشعاع قرار دهد.اين تأسيسات نقش مهمي را در بالابردن سطح بهداشت در جامعه ايفا مي کنند. سيستم هاي فاضلاب، پساب هاي خانگي، صنعتي و در برخي حالات رواناب هاي سطحي را جمع آوري ، تصفيه و مواد زائد آن را به صورت ايمن دفع مي کنند. با توجه به اينکه آب، بخصوص در مناطق کم بارش و مناطقي که داراي رشد جمعيت بالايي مي باشند، به يک ماده کمياب و با ارزش  تبديل شده است، فاضلابي که در گذشته به عنوان يک ماده مزاحم شناخته مي شد و به ساده ترين و ارزان ترين روش ممکن دفع مي شد، امروزه بيشتر و بيشتر تصفيه و بازيابي مي شود. در اين مقاله........... (ادامه مطلب)
دسته بندي: فاضلاب - فرايند و تصفيه/ نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
اینجا نقطه شروع است.....
بنام خدا
چند سال پیش به این نتیجه رسیدم که کارهای تحقیقاتی را خیلی دوست دارم.
موقعی که تصمیم گرفتم این سایت را راه اندازی کنم، با خودم گفتم که اول یک سایت خیلی خوب طراحی می کنم ، بعد به طور کامل آن را بارگذاری می کنم. از اون موقع که فضای لازم برای سایت را تهیه کردم تا الان حدود 2 ماه می گذرد و به آن چیزی که می خواستم هنوز نرسیدم. به قول دوستم مهرداد، اگر صد سال هم صبر کنی، شرایط هیچ فرقی نمی کند. خوب بودن  برای این چیزها، مسئله ای هست که به مرور به دست می آید. به هر حال ، این سایت در ابتدا به صورت آزمایشی راه اندازی خواهد شد و به مرور تکمیل خواهد شد.
امیدوارم این سایت زمینه ای برای رشد علوم مهندسی آب و فاضلاب در کشور باشد. زمینه ای باشد برای تشکیل بزرگترین گروه ترجمه کتب و مقالات مرتبط به موضوعات مختلف آب و فاضلاب. زمینه ای باشد برای شکل گیری یکی از معتبرترین مجلات علمی و ...
                                                                    
عليرضا اسددخت
موضوع مديريت بحران و مديريت ريسک از آن دسته موضوعاتي مي باشد که اخيراً توجه زيادي را به خود معطوف کرده است. با توجه به اهميت اين موضوع در تأسيسات آب و فاضلاب از يک سو و عمومي و کلي بودن منابع در دسترس از سوي ديگر، تصميم گرفتم که در بخش معرفي کتاب، چندين کتاب که در مطالعات مختلف در سطح جهان به عنوان کتب مرجع مورد استفاده قرار مي گيرد، معرفي گردند. کتاب مورد اشاره مديريت مخاطرات طبيعي در تصفيه خانه هاي فاضلاب نام دارد که در سال 1999 توسط انتشارت WEF به چاپ رسيده است  .
(ادامه مطلب)
دسته بندي: معرفي کتاب / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
Natural Disaster Management for Wastewater Treatment Facilities
کتاب مديريت مخاطرات طبيعي در تصفيه خانه هاي فاضلاب
در دوران دانشجويي مواقع زيادي پيش مي آمد که به دنبال مطلب ساده اي مي گشتم، ولي کتابهاي مختلفي که وجود داشتند ، هم آنهايي که فارسي بودند و هم آنهايي انگليسي بودند، يا اينقدر مطالب سنگين و پيچيده اي را مطرح کرده بودند که کلاً پشيمان مي شدم و يا اينکه مطالب به صورت گسسته بيان شده بود و نمي شد درک مشخص و مناسبي از مطلب داشت و پيش نيازها و پس نيازهاي لازم براي درک و فهميدن يک موضوع وجود نداشت. خواندن کتابهايي مانند کتاب مهندسي فاضلاب متکف و ادي که يکي از کتب مرجع در اين زمينه مي باشد هم وقت زيادي مي گرفت که از حوصله من خارج بود.
به همين دليل تصميم گرفتم در همين ابتداي آغاز به کار اين سايت يکي از تقريباً مناسب ترين مجموعه هايي که به زبان ساده و با يک روند مشخص و منطقي اصول تصفيه بيولوژيکي فاضلاب را تشريح کرده است را در اين بخش معرفي کنم.
در حال حاضر متن اصلي اين مقاله به زبان انگليسي در اختيار شما خوانندگان محترم قرار مي گيرد و ترجمه آن طي روزهاي آتي روي سايت قرار خواهد گرفت.    

(ادامه مطلب)
دسته بندي:فاضلاب - فرايند و تصفيه / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
اصول تصفيه بيولوژيکي فاضلاب
The Biological Basis of Wastewater Treatment
همیشه حل تمرین ها و پروژه های درسی در طول زمان تحصیلم به یک مشکل خنده دار تبدیل شده بود. در این زمان 2 راه حل وجود داشت. یا خیلی راحت و ریلکس از زحمات دیگران استفاده می کردم که کار درستی نبود و یا اینکه خودم آن تمرین یا پروژه را انجام می دادم. بنابراین همیشه باید کتاب های مختلف را می خواندم تا می توانستم آن تمرین را حل کنم. یکی از بهترین و جامع ترین کتاب هایی که در این زمینه با آن برخورد کردم، کتاب راهنمای محاسبات آب و فاضلاب بود.
این کتاب توسط انتشارات
Mc Graw Hill و در سال 2007 منتشر شده است.  
(ادامه مطلب)
دسته بندي: معرفي کتاب / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
Water and Wastewater Calculation Manual
کتاب راهنمای محاسبات آب و فاضلاب
یادداشت هفته: دانشجوی خوب یا مهندس خوب؟؟؟؟
مطلبی که قصد دارم به عنوان یادداشت این هفته بنویسم، در 99/9% (نود و نه مميز نه دهم درصد) مواقع اینگونه نیست و نادرست می باشد و فقط در 0/01% (يک صدم درصد) مواقع درست است و من برای همان درصد کم و ناچیز این مطلب را می نویسم.
در طی این چند روز برای انجام کارهای مربوط به فارغ التحصیلی فوق لیسانسم، به طور مداوم به دانشگاه می رفتم و می دیدم که الان دوره امتحانات است. امتحان دادن، درس خواندن و ... دانشجویان من را یاد موضوعی می اندازد که الان می خواهم راجع به آن بنویسم.
فرض کنید مثلاً در دوره لیسانس، 2 دانشجو وجود دارند که شرایط هردوی آنها یکسان است، با این تفاوت که دانشجوی شماره 1 فردی است که از اواسط دوره لیسانس به علت اینکه کار بلد بوده و قابلیت این را داشته است که از آموخته های خود در مسیری درست بهره بگیرد، توانسته درجایی مشغول به کار شود. دانشجوی شماره 2 فردی است بسیار درس خوان و در کنار درس مشغول به کار نمی باشد. دلیل اصلی این موضوع این است که عمدتاً مطالب را به صورت تئوریک یاد گرفته است.
حال به چند ترم جلوتر می رویم، زمان کنکور فوق لیسانس. دانشجوی شماره 1 به دلیل مشغله کاری عمدتاً فرصت چندانی برای مطالعه نداشته است و این در حالی است که دانشجوی شماره 2 به دلیل فراغت بیش از حد، وقت خود را برای درس خواندن برای کنکور گذاشته است. دوباره به چند ماه جلوتر می رویم، زمان اعلام نتایج کنکور. دانشجوی شماره 1 شانس کمی برای قبولی در دانشگاه های طراز اول را دارد، ( البته شاید هم در دانشگاهی طراز اول قبول شود) در عوض دانشجوی شماره 2 با فرض اینکه واقعاً درس­خوان باشد، با رتبه ای خوب در یک دانشگاه طراز اول قبول می­ شود.
باز به چند ماه جلوتر می رویم. مجدداً دانشجوی شماره 1 هنوز مشغول به کار می باشد و دانشجوی شماره 2 فوق لیسانس را تمام کرده است و هنوز کاری نمی تواند پیدا کند (با فرض اینکه کماکان نمی تواند از دانش خود در پروژه های عملی استفاده نماید).
دانشجوی شماره 2 بعد از چندماه فراغت از تحصیل مجدداً به فکر این می افتد که حالا که نتوانسته کاری پیدا کند، مجدداً ادامه تحصیل بدهد. چند ماه بعد دانشجوی شماره 1 هنوز مشغول به کار می باشد و دانشجوی شماره 2 وارد مقطع دکتری می شود. چند سال بعد دانشجوی شماره 1 کماکان آقای مهندس است و دانشجوی شماره 2 به آقای دکتر تبدیل شده است. با این تفاوت که دانشجوی شماره 1 همان یک ذره علم و دانش خود را می تواند در پروژه های مختلف پیاده کند، اما دانشجوی شماره 2 به صورت تئوریک اکثراً مطالب را یاد گرفته و نمی تواند آن ها را اجرایی نماید.
حال سئوال مهم ایجاست : دانشجوی خوب بودن بهتر است یا مهندس خوب بودن؟
البته همانطور که در ابتدا بیان شد، این مطلب در 99/9% مواقع با واقعیت همخوانی ندارد و دانشجویان بسیار زیادی وجود دارند که در کنار تحصیل ، مشغول به کار می باشند و حائز برترین رتبه ها نیز می گردند.
پس نتیجه می گیریم این موضوع را فراموش کنید بهتر است. همیشه مدرک تحصیلی نشان دهنده سواد افراد است!
نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
هميشه موضوع بهره برداري و نگهداري از تأسيسات آب و فاضلاب به علت ارزش بالاي اين قسم تأسيسات بخصوص براي شبکه هاي جمع آوري فاضلاب از اهميت بالايي برخوردار بوده است. با توجه به هزينه هاي بالايي که جايگزيني و نوسازي شبکه فاضلاب به همراه دارد، اکثر سازمان هاي بهره بردار تلاش دارند تا با اجراي برنامه هايي تا حد امکان عمر مفيد بهره برداري از شبکه را بالا ببرند و تا حد امکان از بروز خرابي هاي ناخواسته جلوگيري به عمل آورند.
به همين منظور در اين مطلب «راهنماي برنامه هاي ارزيابي ظرفيت، مديريت، بهره برداري و نگهداري از سيستم هاي جمع آوري فاضلاب خانگي»  ارائه شده است که عمدتاً در آن به موضوع بهره برداري و نگهداري مناسب از شبکه جمع آوري فاضلاب پرداخته شده است و راهکارها و برنامه هاي مناسب براي بالا بردن راندمان بهره برداري از شبکه و پيشگيري از بروز رخدادهاي مختلف در اينگونه تأسيسات بيان شده است. 
در حال حاضر متن اصلي اين دستورالعمل به زبان انگليسي در اختيار شما خوانندگان محترم قرار مي گيرد و ترجمه بخش هاي مهم آن طي روزهاي آتي روي سايت قرار خواهد گرفت.    

(ادامه مطلب)
دسته بندي:فاضلاب - مديريت تأسيسات / نوشته شده توسط عليرضا اسددخت
Guide for evaluation Capacity, Management, Operation and  Maintenance (CMOM) programs at Sanitary Sewer Collection Systems